Beuda Participa

Amb el suport de la Diputaci贸 de Girona

 • 1.- Funcionament

  Qu猫 茅s?

  El Proc茅s participatiu Tots fem Beuda 茅s una iniciativa de l鈥橝juntament de Beuda per tal de potenciar la participaci贸 ciutadana en totes aquelles decisions que afecten al futur del poble.

  El proc茅s vol implicar la ciutadania en la presa de decisions de car脿cter estrat猫gic i a llarg termini mitjan莽ant un model de governan莽a que superi la simple participaci贸 a les eleccions municipals cada quatre anys.

  Es tracte de plantejar un debat entre tots els beudanencs i beudanenques per consensuar un document que defineixi quin model de poble volem pel futur i que ser脿 el punt de partida per les futures pol铆tiques municipals a desenvolupar durant els propers anys.

   

  I tu, quin model de poble vols pel futur?

   

  Qui pot participar-hi?

  Totes les persones empadronades a Beuda.

   

  Objectius

  El projecte t茅 tres objectius principals.

  1. Implicar la ciutadania en la pol铆tica municipal a trav茅s d’un debat obert i sempre buscant els punts de consens com a base.

  2. Poder establir les pol铆tiques futures del poble en base a les necessitats i inquietuds reals dels ve茂ns i ve茂nes.

  1. Per 煤ltim, tot i que no sigui un objectiu per si mateix, l’Ajuntament vol explorar, mitjan莽ant aquest proc茅s participatiu, noves formes de governan莽a i de presa de decisions m茅s democr脿tiques i participatives.

   

  Com funciona?

  Es realitzaran unes 10 sessions participatives durant aproximadament un any, comen莽ant el mes de mar莽 del 2021 fins al febrer del 2022. Les sessions seran sempre l鈥櫭簂tim dijous de cada mes de 18 a 20h. Les sessions seran tem脿tiques per parlar i debatre sobre les q眉estions que interessin als participants.

  Vols saber-ne m茅s detalls?

  Si vols estar informat sobre el proc茅s participatiu 鈥楾ots fem Beuda鈥, deixa鈥檔s el teu correu i t鈥檈nviarem les convocat貌ries a trav茅s del correu de comunicaci贸 de l鈥橝juntament: comunicacio@beuda.cat

  Trobar脿s tota la informaci贸 al web de l鈥橝juntament beuda.cat.

  Per qualsevol dubte, pots adre莽ar-te a l鈥橝juntament de Beuda presencialment, per tel猫fon al 972 590 534 o b茅 per correu electr貌nic a jcortadellas@beuda.cat

 • 2.- Documentaci贸
 • 3.- Hist貌ric processos participatius anys anteriors
 • 4.- Altres processos participatius en marxa: FEM GARROTXA

  4.1.- Fem Garrotxa, proc茅s participatiu per definir la Garrotxa del present i del futur:

  Fem Garrotxa 茅s el nom del proc茅s participatiu per a la creaci贸 del PLA ESTRAT脠GIC DE LA GARROTXA 2020-2030. Un proc茅s 煤nic que es proposa con猫ixer l鈥檕pini贸, les propostes i els punts de vista de totes les persones de la Garrotxa en relaci贸 a 5 eixos, que s贸n: Planeta, Persones, Prosperitat, Pau i Aliances.

  Per dur-lo a terme es proposen 16 taules participatives tem脿tiques i virtuals, referides als

  Objectius de Desenvolupament Sostenible, per a participar-hi cal fer una inscripci贸 pr猫via a www.garrotxaresilient.cat

  Es tracta d鈥檜n proc茅s participatiu que arriba en un moment clau a nivell planetari; la situaci贸 generada arran de la Covid19 evidencia la necessitat d鈥檃ctuar per caminar cap a una comarca diversa, justa i sostenible, amb una estrat猫gia creada a partir de l鈥檃prenentatge, l鈥檈scolta i la participaci贸. Animem a totes les persones a participar d鈥檃quest proc茅s!

  Per a qualsevol dubte podreu adre莽ar-vos al punt d鈥檌nformaci贸 f铆sic del nostre municipi, on tamb茅 s鈥檋i podr脿 respondre l鈥檈nquesta del Fem Garrotxa.

  Trobareu tota la informaci贸 a www.femgarrotxa.cat

   

  4.2.- Com participar:

  https://resilience.earth/wp-content/uploads/2021/03/Plafo-Ajuntaments.jpg

   

  4.3.- Taules participatives:

  https://resilience.earth/wp-content/uploads/2021/03/Imatge-taules-participatives.png

   

  4.4.- Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS):

  https://resilience.earth/wp-content/uploads/2021/03/ODS-FemGarroxa.png