Beuda Participa

Amb el suport de la Diputació de Girona

 • 1.- Funcionament

  Què és?

  El Procés participatiu Tots fem Beuda és una iniciativa de l’Ajuntament de Beuda per tal de potenciar la participació ciutadana en totes aquelles decisions que afecten al futur del poble.

  El procés vol implicar la ciutadania en la presa de decisions de caràcter estratègic i a llarg termini mitjançant un model de governança que superi la simple participació a les eleccions municipals cada quatre anys.

  Es tracte de plantejar un debat entre tots els beudanencs i beudanenques per consensuar un document que defineixi quin model de poble volem pel futur i que serà el punt de partida per les futures polítiques municipals a desenvolupar durant els propers anys.

   

  I tu, quin model de poble vols pel futur?

   

  Qui pot participar-hi?

  Totes les persones empadronades a Beuda.

   

  Objectius

  El projecte té tres objectius principals.

  1. Implicar la ciutadania en la política municipal a través d’un debat obert i sempre buscant els punts de consens com a base.

  2. Poder establir les polítiques futures del poble en base a les necessitats i inquietuds reals dels veïns i veïnes.

  1. Per últim, tot i que no sigui un objectiu per si mateix, l’Ajuntament vol explorar, mitjançant aquest procés participatiu, noves formes de governança i de presa de decisions més democràtiques i participatives.

   

  Com funciona?

  Es realitzaran unes 10 sessions participatives durant aproximadament un any, començant el mes de març del 2021 fins al febrer del 2022. Les sessions seran sempre l’últim dijous de cada mes de 18 a 20h. Les sessions seran temàtiques per parlar i debatre sobre les qüestions que interessin als participants.

  Vols saber-ne més detalls?

  Si vols estar informat sobre el procés participatiu ‘Tots fem Beuda’, deixa’ns el teu correu i t’enviarem les convocatòries a través del correu de comunicació de l’Ajuntament: comunicacio@beuda.cat

  Trobaràs tota la informació al web de l’Ajuntament beuda.cat.

  Per qualsevol dubte, pots adreçar-te a l’Ajuntament de Beuda presencialment, per telèfon al 972 590 534 o bé per correu electrònic a jcortadellas@beuda.cat

 • 2.- Documentació
 • 3.- Històric processos participatius anys anteriors
 • 4.- Altres processos participatius en marxa: FEM GARROTXA

  4.1.- Fem Garrotxa, procés participatiu per definir la Garrotxa del present i del futur:

  Fem Garrotxa és el nom del procés participatiu per a la creació del PLA ESTRATÈGIC DE LA GARROTXA 2020-2030. Un procés únic que es proposa conèixer l’opinió, les propostes i els punts de vista de totes les persones de la Garrotxa en relació a 5 eixos, que són: Planeta, Persones, Prosperitat, Pau i Aliances.

  Per dur-lo a terme es proposen 16 taules participatives temàtiques i virtuals, referides als

  Objectius de Desenvolupament Sostenible, per a participar-hi cal fer una inscripció prèvia a www.garrotxaresilient.cat

  Es tracta d’un procés participatiu que arriba en un moment clau a nivell planetari; la situació generada arran de la Covid19 evidencia la necessitat d’actuar per caminar cap a una comarca diversa, justa i sostenible, amb una estratègia creada a partir de l’aprenentatge, l’escolta i la participació. Animem a totes les persones a participar d’aquest procés!

  Per a qualsevol dubte podreu adreçar-vos al punt d’informació físic del nostre municipi, on també s’hi podrà respondre l’enquesta del Fem Garrotxa.

  Trobareu tota la informació a www.femgarrotxa.cat

   

  4.2.- Com participar:

  https://resilience.earth/wp-content/uploads/2021/03/Plafo-Ajuntaments.jpg

   

  4.3.- Taules participatives:

  https://resilience.earth/wp-content/uploads/2021/03/Imatge-taules-participatives.png

   

  4.4.- Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS):

  https://resilience.earth/wp-content/uploads/2021/03/ODS-FemGarroxa.png